Nytt gymkort

Mitt Uppsala, Träning / Helg, Min vardag, Träning, Uppsala / Permalink / 0
 
 
Nu har jag gjort något som är helt olikt mitt vanliga jag - köpt ett andra gymkort. Jag har alltid haft parollen att bara ha ETT abonnemang av vardera sort och här har jag köpt ett nytt gymkort trots att jag redan har ett som jag är nöjd med.
 
Men jag har en väldigt bra motivering. Mitt vanliga gymkort på Campus 1477 är jag toknöjd med. Bra öppettider och bäst av allt - bara ett stenkast från jobbet! Men, jag använder det bara i veckorna. Jag är helt enkelt för lat för att släpa mig hela vägen uppför sjukhusbacken (lång flack backe med konstant motvind uppför, för er som inte bor i Uppsala) för att gå och träna på helgen. Det har blivit en och annan löprunda under sommaren istället, men vintern blir tuff. Samtidigt är det praktiskt att träna på helgen eftersom jag ofta vaknar minst 3 timmar före maken och då helst ska hålla huset tyst så han inte störs. Därför har jag lekt med tanken att skaffa ett till gymkort närmare hem som jag kan smita iväg och spontanträna. 
Men det utbud som funnits hittills har varit inne i stan (nästan lika långt som till jobbet, men ingen backe) eller Actic som har både Boländerna och Kraftkällan. Actic har jag gått på tidigare och de är bra, men deras kort är så fruktansvärt dyra iom att man får träna på så många anläggningar i stan (närmare 5000kr för ett årskort) så det känns inte försvarbart bara för att kunna träna på helgen. 
 
Så strax innan vi drog på bröllopsresa i somras förnyade jag mitt årskort på Campus 1477, för att träna efter jobbet vill jag iaf göra. Men så kom en positiv överraskning, nämligen att det skulle öppna ett Puls & Träning bara 500m hemifrån! Jag har ingen tidigare erfarenhet av den typen av gym (har bara gått på fullstora gym med pass) men nu i veckan slog jag till och skaffade ett kort. 254kr/månad till kampanjpris (3000 kr/år) kändes väldigt rimligt när jag räknade på chansen att träningen blir av (framför allt på vintern) pga att det är så nära och att ett klippkort på de anläggningar i stan som fortfarande erbjuder sådana lösningar går loss på minst 100kr/träningstillfälle (det här blir 63 kr/gång om jag lyckas träna 1 gång/vecka). Och generösa öppettider kombinerat med att jag gärna tränar tidigt eller sent och då får vara i fred känns underbart!
 
I morse premiärade jag mitt nya kort och jag är redan hooked. Jättenära hem, kommer inte bli något problem att pulsa hit i vinter (hoppas jag iaf). Litet gym jämfört med vad jag är van vid, men ljust och fräscht och har allt jag behöver - löpband (I loooove löpband), ett varierat utbud av maskiner och nästan halva gymmet tas upp av fria vikter + en liten kettlebellhörna! Blev precis lagom trött på de 50 min jag var där och knäppte en halvsvettig selfie utanför på vägen hem. 
 
 
Till top