Varför LCHF?

Personligt / LCHF, Planer, om mig, personligt / Permalink / 0
 
 
 
Ett av mina mål med LCHF är att gå ner i vikt. Jag har brottats med vikten i åratal och de senaste två åren har jag lagt på mig inte mindre än 10 kg. Dålig kost kombinerar med utebliven träning gör att jag inte känner igen mig själv i spegeln. Jag har pendlat stadigt mellan 63 och 65 kg i nästan 10 år och nu plötsligt spårade allt ur. Jag kunde inte sluta äta och frossa kolhydrater och socker, träningen uteblev och vikten ökade stadigt.
I november förra året nådde jag en topp på 73 kg. Mina kläder passade inte längre, jag kände mig stor och tung och fläskig. Konditionen stag Och fullkomligt oattraktiv.
 
Med tanke på att ett bröllop stundade i maj så hade jag lätt panik att gå ner i vikt tills dess och kunna ha en någorlunda vettig klänning. Kan tilläggas att min man är väldigt smal så tanken på att se ut som en heffaklump bredvid honom lockade inte direkt...
Så jag hakade på en kompis som kört LCHF ett år och var nöjd med det. Jag har testat allt så varför inte testa det här?
Resultatet? Jodå, även om träningen föll bort pga på tok för mycket att göra på jobbet men jag gick ändå ner till 68 kg till bröllopet. Centimetrarna som föll av var desto fler så jag lyckades klämma ner mig i min drömklänning. Den lätta backboobseffekten på ryggen dolde jag med en rejäl dos löshår och lockar.
 
Sedan kom bröllopsresan och då hade jag ett planerat men extremt återfall. Tre veckor i Las Vegas, med carbs överallt. Pommes, mjukglassmaskin á la självservering på buffeerna, chips, läsk billigare än vatten, allt panerat eller sockrat, stuffat i bröd. Jag frossade kan man lugnt säga. Och gick upp därefter. 74 kilo vägde jag vid hemkomst, men som tur var försvann några kilo via toaletten första veckan.
Som tur var hade jag en plan och den har jag hållit. Så fort mina fossingar landade på svensk mark igen var det LCHF som gällde igen. Nu har det gått några veckor och jag är redo att trappa upp träningen och bli av med det här en gång för alla.
 
Så jag har lyssnat på Katrin Zytomierskas ljudbok Dags att bli smal på Storytel. Inte för att hon kanske är den bästa eller mest akurata på LCHF utan för att hon är så sjukt peppande och ärlig. Jag gillar det.
Och för att vi delar samma åsikt i vad som är en attraktiv människokropp - smal och vältränad är fräscht, fläsk är oattraktivt.
Jag känner mig allt annat än smal och vältränad just nu, så hennes bok peppar mig.
 
Så från och med nu är det LCHF som gäller, 6 månader utan undantag. Jag kommer såklart fortsätta äta LCHF även efter 6 månader har gått, men jag måste ha ett delmål att pusha mot.
Träning ska det vara 4 gånger i veckan, även en powerwalk räknas i början, det är vanan och att bli beroende av träning som ska nötas in, sedan trappar vi upp intensiteten.
 
Min vikt och mina mått kommer jag mäta varje söndag och lägga ut här på bloggen
 
 
Mått för 17 juli:
 
Vikt: 71,6 kg (-1 sedan start)
Midja: 84 cm (-3 sedan start)
Munken: 102 cm (-4 sedan start)
(bilringen mellan navel och jumske, kan även kallas höftmått) 
Lår: 60 cm (-1,5 sedan start)
Rumpa: 101 cm (-2 sedan start)
Överarm: 31,5 cm (-1,5 sedan start)
Till top