Organisera - Lådan i vitrinskåpet

Organisering / IKEA, ordning, organisera / Permalink / 0
 
 
 
Å fy fan vad jag är nöjd med den här organiseringen! Min dröm är att ha allting perfekt organiserat med var sak på sin plats och inget onödigt liggandes framme. Det brukar gå sådär med den saken iom att jag är lite av en slarver och inte alltid lägger tillbaka saker på sin plats direkt. 
 
Men en av mina surdegar har jag tagit tag i  - nämligen lådan i vitrinskåpet. Vi har ett Bjursta vitrinskåp från IKEA (säljs inte längre) som har en praktisk låda mitt på där vi förvarar allt sånt där man inte använder så ofta - silverbestick, småskedar, kinesiska ätpinnar, grillbestick etc. Allt i en enda röra, och mina försök att ordna upp har inte funkat - för många lösa saker helt enkelt. 
 
Och varje gång på IKEA så har jag kommit på att vi behöver en lådinsats eller något för att sortera upp i röran. Lika snabbt har jag kommit på att jag glömt ta mått på helveteslådan så jag har ingen aning om vad som passar. Så nästa gång då ska jag ha tagit mått.
Under tiden har det sett ut så här:
 
 
 
Den här gången blev det av, femtielfte gången gillt med andra ord.
Lådan visade sig ha icke-standardmått på 75 x 34 x 5 cm så det fanns ingenting som passade perfekt, men efter att ha surfat runt och kollat mått i förväg så plockade jag upp 2 st Smäcker bestickslåda för 5 kr styck. De är visserligen bara 26 x 31 x 4 cm men de passade perfekt att ställa på tvären i varsin ände och lägga alla större saker emellan! Att färgen skulle matcha insidan av lådan hade jag inte räknat med men tar det som en bonus.
 
 
 
Till top